Mivel tedd hangulatossá a nyári teraszodat?

Biztos alig vártátok már, hogy ilyen csodás nyári idő legyen. Én személy szerint májustól októberig legszívesebben csak aludni mennék be a lakásba. De ahhoz, hogy a teraszon is igazán otthonosan érezzem magam, jó, ha körülvesz néhány kiegészítő azok közül, melyek elengedhetetlenül szükségesek a hangulatos lakótér megteremtéséhez.


1. Elsődleges a nem csak mutatós, de mindenképpen kényelmes kerti bútor. Ki ne ült volna már olyan "vendégmarasztaló" széken egy grillpartyn, hogy még napok múlva is érezte a derekán, hátán. Ezért a bútor vásárlás előtt érdemes elücsörögni legalább néhány percet a kiszemelt garnitúrán.


2. Fontos kellékek a minőségi lakástextilek. Ugye egyetértetek velem abban, hogy nincs terasz kényelmes párnák és szép asztalterítő nélkül. Ez utóbbival kapcsolatban szigorú elvárásom, hogy könnyen engedje ki magából a vörösbor és a halászlé foltjait! Aki olyan szerencsés, hogy tudja hova tenni egy kinti függöny is jó szolgálatot tehet nem csupán árnyékolóként, mert ráadásként feldobja az egész terasz hangulatát.


3. Természetesen nincsen terasz virágok nélkül. Erről legtöbbünknek az ezer színben pompázó egynyáriak (petúniák, muskátlik, verbénák, stb.) jutnak az eszébe, de aki nem szereti a színkavalkádot, az is megtalálhatja a kínálatban a neki megfelelő levéllel díszítőket. Aztán ott vannak szezon elején és végén bennünket komoly erő gyakorlatokra szorító "hurcolós" dézsás leanderek, citrusfélék és pálmák.


4. Kellenek még mécsestartók. Egy esti baráti beszélgetés mennyivel hangulatosabb gyertyafényben! Mi speciel még kártyázni is így szoktunk. Persze ma, a ledes világítástechnika korában (csókolom a lába nyomát annak, aki kitalálta) a hangulatteremtő fények elhelyezésének nincs határa.

A fenti elemek sokféle stílusban beszerezhetőek. Lehet a teraszunk mediterrán, marokkói, provance-i, vintage, de akár minimál, sőt industral is. Egy közös biztosan van bennük, bármelyikre el tudok képzelni egy hortoriumot. Akár mécsestartóval egybeépítve vagy távirányítós fényekkel, lógatva vagy asztalra, pozsgás növényekkel vagy gondozásmentesként, nyári emlékekkel töltve vagy akár egy vízeséssel, amire olyan jó ránézni egy kánikulában telt nap végén.

Kérlek benneteket, hogy pár fotóval mutassátok meg a teraszotokat/balkonotokat! Melyik számotokra a legkedvesebb rész? Egy kényelmes olvasó sarok, egy régi tárgy vagy egy hangulatos világítás?

Nálunk most ez a búváros limonádés üveg a kedvenc.

A gyerekek, akik játék közben soha nem értek rá eddig inni, folyton jönnek csapolni és lesik, hogy az alsó búvár mikor kerül szárazra?

Várom a képeket és olvassátok el a levendulás finomságokról szóló cikket is. Hangulatos terasz nincs kulináris élvezetek nélkül.😁