Karácsonyi dekoráció, avagy adventi koszorú trendek 2018-ban - Galériával

Mi virágkötők valahogy úgy vagyunk az adventi koszorúval, mint Gombóc Artúr a csokoládéval. Mindegy milyen fazon és stílus, csak csinálhassuk már! (Mondjuk erről december második hetében már ne kérdezzetek meg, amikor minden létező ruhadarabom tele lesz csillámporral!)

Mint minden dekorációnál, természetesen az adventi koszorúk esetében is léteznek trendek. Szerencsére nem csak egy, hanem inkább irányzatok, így mindenki megtalálhatja a neki tetszőt. Egy részét ezek közül egy kis kézügyességgel bárki el tudja készíteni otthon. A zöméhez azért jól jön a virágkötészeti tudás és tapasztalat.

Arra viszont hadd hívjam fel a figyelmet, hogy égő gyertyás adventi koszorút SOHA ne hagyjunk magára! Elsődleges szempont a készítésekor, hogy a láng, hosszas égetés ideje alatt sem érhet el semmi gyúlékony részt! Ezt tartsuk szem előtt a saját alkotásoknál is, nehogy nagyon szomorú legyen a karácsonyunk!

Lássuk akkor az idei év adventi sztárjait!

1

MESEVILÁG

Idén mindent visz. Diótörők, balerinák, cuki állatok, bármi amitől elolvadunk. Mindez dúsan megpakolt adventi koszorúkon, sok csillogással.

2

SZŐRME

Természetesen javarész mű. Megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint alig kell rá más, valaki viszont ezt is gazdagon díszítve szereti.

3

KÖTÖTT

Pár éve még újdonságnak számított, mára lassan klasszikussá vált. Kötött anyag vagy egyenesen egy sál az alapanyag.

Sőt, a gyertya is lehet "kötött"!

4

POM-POM

Nálunk nem lett olyan népszerű,mint a kötött anyagok, pedig a mesevilággal kombinálva robbantja a cukiság bombát.

5

ADVENTI BOKSZ

A trendi virágboxok mintájára indult hódító útjára és úgy néz ki, győzött! Szerintem joggal.

6

MINIMALISTA ELEGANCIA

Lehet csak gömbökből, vagy kristályból. Egyszerűen egy szép tálban vagy klasszikus koszorú formán. Sosem megy ki a divatból.

7

ERDEI HANGULAT

Mit mondhatnék?....Le sem tagadhatom, hogy nekem ez a kedvencem. Moha forever! Nem igényel nagy díszítést, de olyan hangulata van, mint semmi másnak.

8

EMELETES

A két koszorú jobb,mint az egy? Néha igen. Minden emelet más anyag. A variációs lehetőségek végtelenek.

Végül pedig vannak a formabontók, akiket nem érdekelnek holmi trendek, mert vagy ragaszkodnak a klasszikusokhoz

vagy egészen új vizekre eveznek itt is.

Adventi koszorúkra és más karácsonyi dekorációkra rendelést az info@bokretagarden.hu címen és a Bokréta Garden Facebook oldalán, üzenetben veszünk fel. Keressetek bátran elképzeléseitekkel!

Tudjátok, Gombóc Artúr szindróma!....box adventi, szőrmés adventi, erdei adventi, lógatós adventi..... :)