Hogyan őrizzük meg a nyári emlékeket őszre?

A reggeli híreket olvasva szembesültem vele, hogy a gólyák készülődnek az indulásra. Tehát menthetetlenül közelít az ősz. A macska rúgja meg, erre nem vagyok felkészülve! Az rendben van, hogy amint lemegy a nap már nem olyan hőguta érzés kint ülni este a teraszon és az is oké, hogy jól esett forró csokival a kézben nézni az augusztus 20.-i tűzijátékot, na, de hogy őőőősz?! Az azért nem túlzás?
Hiszen még most volt, hogy alig vártuk, hogy melegedjenek egy kicsit a tavak, tengerek. Szinte most kezdődött a grillszezon. Aztán mindjárt gesztenyét fogunk sütni? Neeee! Én még akarok egy kicsit a nyárból! Konzerváljuk valahogy! Főzzük be télire vagy tudom is én! Akarok egy darab nyarat a télben is.
Mit tehetünk ennek érdekében?
1
NYÁRBEFŐTT
Fogjunk egy befőttes üveget, töltsünk bele egy kis homokot vagy köveket, attól függően, hogy milyen tengerparton jártunk az idén. Nyomtassuk ki a legszebb naplementés fotónkat! (Kizárt, hogy ne legyen ilyen! :D ) Tegyük bele az üvegbe háttérképnek , a homokra pedig helyezzünk néhányat a gyűjtött kincseinkből! Tegyük rá a tetejét és máris kész a befőtt!


2
HOMOKNAPLÓ
Biztosan láttatok már dekor homokkal töltött üvegeket. Mennyivel más egy ilyen, amikor a saját emlékeink vannak beletöltve! Ez viszont jóval időigényesebb megoldás, hiszen évről évre a nyaralás helyén gyűjtött homokot kell az üvegbe tölteni. Szerintem nagyon jó ötlet.


3
KAGYLÓ ÉKSZER
Ha sikerült szebbnél szebb kagylókat gyűjteni, akkor azokból egy kis kézügyességgel és hobby boltokban kapható kiegészítőkkel csodás, egyedi ékszereket készíthettek magatoknak. A kagylót lehet festeni, tovább díszíteni is akár.


4
TENGERVIZES PALACKOK
Nem csak a tengerparti homok gyűjthető. Ha hoztatok egy kis tengervizet, az bekerülhet mondjuk egy medálba.


5
SCRAPBOOK
Méltán népszerű technika a scrapbook készítése. A nyaralás emlékeit felhasználva jóval többet kapunk egy egyszerű fényképalbumnál. Érdemes kipróbálni. Kicsit időigényes, de nagyon megéri.


6
FÜRDŐSZOBA DEKORÁCIÓ
Hol is lehetne jobb helye a kis gyűjtött tengerparti kütyüinknek, mint a fürdőszobában? Ott még egy hideg, téli napon sem hat idegenül a látványuk. Tehetjük őket egyszerűen egy tálba, vagy készíthetünk fali dekorációt is belőle. Ahogy a hely engedi.


7
HORTORIUM
Mi sem természetesebb, hogy nálunk hortoriumba kerülnek a nyár emlékei. Tengerpartok, horgászatok, csónakázás, grillezés, ez mind megörökíthető és rá nézve télen is felelevenedik majd a nyár minden színe, illata, hangulata. Sőt, alaposan belemerülve még a hullámok hangját is hallani.