Az emlékezés virágai - Galéria a legszebb sírdíszekből

Közeledik a Mindenszentek és Halottak napja ünnepe. Ilyenkor mindenki egy kicsit elmereng azon, hogy milyen volt akkor, amikor még velünk voltak azok a szeretteink, akikre emlékezve november elején felkeressük a sírkerteket.
Ugyanakkor hamar úrrá lesz rajtunk a stressz, mely szerint "jajmitisvegyek" és/vagy "jajhánydarabiskell". Ismerős, ugye?

Pedig nem kell sok ahhoz, hogy egy-egy kis dekorációval ki tudjuk fejezni érzéseinket. Szerintem a teljes kegyeleti virágkötészetre érvényes, hogy a kevesebb több. De Halottak napjára különösen illőnek tartom. Nekem ilyenkor az emlékezés és a befelé fordulás fontosabb, mint a díszítettség. Mindjárt nyakunkon a karácsony, akkor tobzódhatunk benne. Ugyanakkor én is készítek sárga virágból dekorációt egy olyan családtagom sírjára, akinek a sárga virág volt a kedvence. Oda soha nem vinnék mást.
Gyere, vegyük számba a lehetőségeket!

1.
KOSZORÚ
A klasszikus megoldás. Készülhet élőből és selyemvirágból egyaránt. Az élő virágot sokan azért nem választják, mert elég egyetlen fagyos éjszaka és máris tönkrement a virág. Ezért jó megoldás az apró fejű krizantém vagy más apró virág vagy akár a kőrózsa.

De a ma kapható real touch művirágok már olyan élethűek, hogy tapintásra is alig különböztethetőek meg az igazi virágoktól. Válasszunk közülük bátran!

2.
MÉCSESTARTÓS DÍSZ
Egyre kedveltebb, hogy egyetlen díszbe építve visszük magunkkal a virágot és a mécsest is. Ilyenkor arra érdemes figyelni, hogy bizony a mécses át fog forrósodni, ami kárt tehet a körülötte lévő anyagokban hanem megfelelő a kompozíció kialakítása.

Aki velem együtt nem kedveli ezeket a mécseseket, azoknak is van megoldás.

Én ilyen mohásat viszek mindenhova, de ez a fakérges is tetszik.

3.
FORMADÍSZEK
Szándékosan nem virágtálként említem ezeket. Nekem a virágtál az az asztalra kerülő dekoráció, amit nem szeretek sírra tenni. Viszont a különböző formájú kompozíciókat nagyon is.
Lehet ez kereszt,

párna

vagy akár angyalszárny.

Egytől egyig különleges.

4.
ANGYALKÁS DEKORÁCIÓK
Na, erről aztán végképp megoszlik a közvélemény. Angyalkát tenni vagy nem tenni?

Sokan azt mondják, hogy ide illik a legjobban. Mások pedig azt, hogy az inkább karácsonyi. Nem szeretnék igazságot tenni, pláne, hogy nem is tudok. Én személy szerint kedves kiegészítőnek tartom Mindenszentekkor.

5.
EGY SZÁLAS VIRÁGDÍSZEK
Bizony egy szál virágból is lehet igényes, szép dísz készíteni. Ennyivel is méltón kifejezhetjük tiszteletünket, szeretetünket.
Elég egyetlen szál bedíszítve,

vagy kokedamaszerű kivitelben.

Még az egy fej krizantémot is használhatjuk így. Egy szép tartó, kevés kiegészítő és máris kész.

6.
SZÍVEK
Ez a másik, ami vitát képez. Valaki túlzásnak gondolja, valaki nélkülözhetetlennek.
Ilyen az, amikor belekerül egy gondozásmentes moha dekorba.

Ilyen pedig, amikor keretet ad a mohának.

De készülhet kőből is, ha örökzöldek közé kerül.

Ha már a síroknál tartunk, engedjétek meg, hogy hangot adjak annak, hogy mennyire el vagyok keseredve attól, amit a temetőkben, mint sírKERTEKben látok. Az a tapasztalatom, hogy egyáltalán nem parkokként, kertekként tekintünk rájuk. Sajnos. Csupán kis földdarabok, amiket azért ültetünk be, hogy ne verje fel a gaz és legyen rajta virágzó virág. Vagy legalább valami örökzöld.
Ugye?
Pedig lehetne ám másként is.

Nekem ezek nagyon tetszenek.

Ha te is különleges sírdíszt készítettél vagy láttál, küldd el kommentben a fotóját! Hátha más is kedvet kap hasonlóra.