Az 5 legújabb őrületes dekoráció esküvőkre

Mivel több, mint 20 éve foglalkozom esküvői virágdekorációkkal, könnyen azt hihetitek, hogy már minden dekorációs megoldást láttam. De ez nincs így. Évről évre újabb trendek, színek, anyagok, technikai megoldások jönnek divatba. Van közte totális elmebaj is, amit csak néhány menyasszony tud magáénak érezni és van olyan is, ami klasszikussá válik. Ezeket hosszú évekig előszeretettel kérik a leendő arák. Egy levendulás vintage esküvő azt hiszem még jó darabig nem megy ki a divatból, ahogyan a csupa fehér letisztult elegancia is örök marad.

A 2018-as évben nagyon kedveltek greenery színvilágú esküvők. Ekkor előtérbe kerülnek a zöld növények a virágok helyett. Jöhet a moha, a levelek, ágak, fa szeletek. Minden , ami természetközeli. A zöldek kiegészítéseként szívesen választják a réz vagy az üveg tárgyakat. Jól megy hozzá a fa barna színeinek minden árnyalata.

Naná, hogy elképzeltem, hogyan tudnám a fantasztikus üvegeimet, buráimat egy esküvő helyszínére illeszteni. Avagy legyen hortoriumos az esküvő!

1. Már a bejáratnál, érkezéskor kitehetünk lámpásokba készített hortoriumokat, akár a menyasszonyt és a vőlegényt is megmutathatom bennük. Este persze ezek az elemek hangulatvilágításként is funkcionálhatnak.

2. Az ültetési rend tábláját is készíthetjük mohából vagy szukkulens növényekkel beültetve.

3. Az asztaldekoráció remek lehetőség, hogy telerakjuk hortoriumokkal a termet. Lehet, ez zöld, virágos, világító vagy valami más tematikájú, ami az esküvő témaköréhez jól illeszkedik. Itt tényleg csak a képzelet szabhat határt. Egy teljes tündérkertté tudom varázsolni a helyszínt.

4. A fotósarok kialakítása is megoldható mohásítva, legyen az egész mohafal vagy enteriorszerű berendezés. A tematikába illeszkedő tárgyakkal, ötletes megoldásokkal, amolyan hortoriumos rácsodálkozásokkal.

5. Ültetőkártya és egyben kis ajándékként is maradandó egy-egy mini hortorium.

És ezek csupán a dekorációs lehetőségek. Ezen kívül egyéb funkciókat is elláthat egy személyre szabott hortorium egy esküvőn. Erről a különlegességek a legtrendibb esküvőkön című cikkemben olvashatsz.