8 tipp a mindig zöld fűszerkertért a konyhában

Sokszor vásárolunk cserepes fűszernövényeket, amiket nem használunk fel rögtön. Csak mert megtetszik, csak mert olyan jó egy kis élő szigetet nézni a lakásban, csak mert olyan jó illata volt.
Ugye ismerős helyzet?!
Számtalanszor hallottam már, hogy ezeket úgysem lehet életben tartani.
Ezek arra vannak kitalálva, hogy addig éljenek, amíg fel nem használjuk.
Igen, ez részben igaz.

Ezeket a növényeket valóban nem azért teszik ezekbe az rostos ültetőközegekbe, mert ebben olyan jó nekik hosszútávon. Addig jó, amíg az optimális gyakorisággal, a megfelelő tápanyagot és vizet biztosítani tudjuk. Ez otthoni körülmények között elég esélytelen.
De ha átülteted virágföld-kerti föld vagy virágföld-homok keverékébe, akkor már sokkal jobb eséllyel indulsz. A tőzeg vagy kókuszrost, amiben a boltban megveszed, ugyanis nem tartja a vizet, azt nedvesen tartani sziszifuszi munka. Ha pedig egyszer kiszárad.....
A tiszta virágföld sem ideális, mert a fűszernövényeink java inkább a kötöttebb talajt kedveli, a pangó víz esélyét is jobb elkerülni.
A kérdés már csak az, hogy hova tegyük.
Napos helyre! Ennyi az igénye, semmi több.

1. A legegyszerűbb, ha az ablakpárkányra tesszük.

2. Belógatjuk

3. Felszereljük a tartóját a falra

4. Tehetjük a hűtő oldalára, hogy mindig kéznél legyen

5. Kialakíthatunk a konyhapultban is egy zöld fűszertartó részt.

6. Tehetjük külön állványra, amit tavasztól őszig akár a balkonon is tarthatunk.

7. Nagyobb konyhával rendelkezőknek világítással felszerelt szekrények is rendelkezésére állnak.

8. A high tech megoldások kedvelőinek pedig itt egy észbontó szerkezet.

+1. Megbízol bennünket, hogy tervezzük meg a legideálisabb megoldást a konyhádba.

Vedd fel velünk a kapcsolatot az info@bokretagarden.hu címen vagy keress a +36303844306-os számon!