10 egyszerű és trendi őszi dekorációs tipp - Galériával

A szakadó esőben az is észrevette, hogy itt az ősz, aki nagyon nem akarta. Például én. A gumicsizmából kibújva viszont megakadt a szemem a vitorlázást idéző ajtódíszünkön. Ez itt ma nem maradhat, mert ha még egyszer rápillantok, mély depresszióba zuhanok! Legyünk pozitívak! Mégiscsak az ősz a kedvenc évszakom! Jó, nem a vízszintesen szakadó esős, ködös, trutymós, hanem a napsütéses, hulló faleveles a millió meleg árnyalatával.

Megmutatom, hogyan tudod ezeket a csodás színeket felhasználni az otthonodban, így varázsolva egy kis melegséget az elszürkült külvilág ellenpólusaként.

1. Úton, útfélen összegyűjtött vagy vásárolt terméseket egyszerűen beleteheted egy tálba, amit aztán kiteszel egy központi helyre, mondjuk az étkezőasztalra. Esetleg a gyümölcstálat egészítheted ki ezekkel, így hasznos is, szép is.

2. Ha kisebb helyre keresel megoldást, akkor elég csak egy talpas poharat megtölteni velük és ugyanazt a hatást éred el, csak kompaktabb kivitelben.

3. A gyerekek szívesen begyűjtenek minden színes falevelet, amit aztán hét lakat alatt kell őrizni. Ha pár napra lepréseled, utána felfűzhetitek ajtó vagy ablakdísznek. Vigyázat, ha kimarad a préselés, akkor a levelek száradás közben összepöndörödnek. Bár úgy is szépek. Termések is felfűzhetők közé.

4. A vadgesztenye szezon derekán szerintem pár marékkal "terem" mindenkinél. Bevallom, én sem mindig tudok ellenállni a járdán elém hullott, gyönyörűen fénylő gesztenyéknek. Ha túl lapos, akkor azért kell. Ha nagyon kerek, azért, ha giga méret, akkor meg pláne.

Egy koszorúalapra ragasztva csodás ajtódíszt csinálhatsz belőle.

5. Ha akad egy nagy üvegváza vagy befőttes üveg otthon, megtöltheted félig gesztenyével vagy más terméssel, ami éppen van (kukorica, makk, toboz, de akár száraz levél is), aztán mehet bele pár színes leveles ág és az őszi erdő, hopp, ott termett a nappaliban. A legjobb, hogy újabb és újabb ágakat tehetsz bele.

6. Elő szabad, immár legálisan venni pár karácsonyi mécses tartó lámpást. Ugye, te is nehéz szívvel tetted el tél végén! Egyiket-másikat megtölthetsz termésekkel. Előnye,hogy nem porosodnak így, továbbá könnyebben ki lehet majd bírni, hogy idő előtt valami karácsonyi kerüljön bele.

7. Szebbnél szebb dísztököket árulnak az üzletek. Ha egy kis játékosságot szeretnél belevinni és nem csak úgy kirakni valahova, hát vájj ki belőle egy teamécsesnyi lyukat. Töklámpás egy kicsit másként.

8. A szép, díszes üvegedényekben minden dekorációnak szánt darab jól látszik. Ha néhány fahéj rudat is felhasználsz, akkor az illat is betölti a lakást.

9. Persze nálunk a hortoriumosodásra váró üvegekbe egy kis mohának is kell kerülnie. Gyertyával együtt már mehet is az íróasztalomra.

10. Sajnos sok őszi kincs nem fér be a hortoriumokra. Ilyenkor hajlok a kompromisszumos megoldásra. Jut is, marad is. Tál is, hortorium is. Egy biztos, dekoratív és látszik rajta, hogy miért is imádom az őszt.

Persze megoldható úgy is, hogy legyen egy élő hortorium, amiben a dekoráció cserélhető az évszaknak megfelelően. Most a tökök vannak porondon.

Kis süni haverom hordta össze. Segít nektek is, ha szeretnétek! :)